Un treball del professor Josep Antoni Palomares ha sigut publicat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua

El nostre professor de valencià Josep Antoni Palomares ha fet un gran treball d’investigació sobre els topònims del poble de Busot, a l’Alacantí. Este treball ha sigut reconegut per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, que l’ha publicat després de maquetar-lo i el conserva en la biblioteca valenciana de Sant Miquel dels Reis. També hi ha creat una versió digital a la qual es pot accedir mitjançant la web de l’Acadèmia.

És el segon treball del nostre professor que resulta publicat pel departament de Toponímia i Cartografia de l’Acadèmia Valenciana després del llibre de El Campello al 2012.

El treball arriba després d’una intensa investigació que va començar amb l’anàlisi de mapes d’origen militar sobre la zona i va continuar amb l’elaboració d’entrevistes als majors de 65 anys de la zona que coneixen els noms tradicionals de les diferents zones del poble. El resultat és una anàlisi de la localitat de Busot a un nivell de detall milimètric on es poden trobar sènies, pous, rius, pantans, séquies, cases, masos i altres punts d’importància de la localitat.

Josep Antoni és un amant de la llengua valenciana i ja està pensant en seguir recuperant topònims de pobles de la nostra província. El pròxim serà el municipi d’Aigües.

 

 

Deja un comentario